Què és el CrossFit?

És un programa d’entrenament que varia constantment, amb moviments funcionals realitzats a alta intensitat. S’adapta a qualsevol nivell d’aptitud física i assegura la millora qualitativa i quantitativa dels seus practicants. Entrena els 10 dominis reconeguts del fitness: força, resistència cardiovascular, resistència física (muscular i mental), flexibilitat, potència, velocitat, coordinació, agilitat, equilibri i precisió.

El CrossFit és per a tots i sempre reforçarem aquesta idea.

Els entrenaments són diferents cada dia per tal de donar al cos nous estímuls constantment, trencant així amb les rutines.

“Filosofia competitiva i de superació personal”

El CrossFit pretén millorar la funció i el rendiment del cos humà, i no solament l’estètica o el seu desenvolupament muscular. Als gimnasos de CrossFit (box), en comptes de màquines, hi ha anelles, barres i discos per a entrenaments amb pesos. El lloc on s’entrena i l’equipament que s’utilitza són menys importants que la forma d’entrenar. L’aire lliure, un pati, un garatge o una nau industrial poden ser llocs tan bons com qualsevol altre per realitzar un entrenament d’elit.

Els beneficis del CrossFit: 

- No utilitza màquines per aïllar els músculs perquè el cos és considerat una unitat i així s’ha d’exercitar.

- Fa que l’esportista desenvolupi una vitalitat real i no pas aparent.

- Fa que l’esportista sigui capaç de complir tasques de la vida real: carregar un pes fins a un quart pis sense que li falti l’alè, moure mobles sense lesionar-se l’esquena, jugar un partit de cap de setmana amb una resistència sorprenent o qualsevol altra activitat quotidiana.

- Ningú no trota o pedaleja mirant la televisió o llegint. L’exercici és tan divertit i emocionant –tan intens– que no necessita distraccions.

- Regula el pes i modela el cos.

L’objectiu del CrossFit és desenvolupar al màxim el rendiment en totes i cadascuna de les àrees físiques, i no pas realitzar un programa específic d’entrenament.

El CrossFit és diferent de la resta de programes d’entrenament perquè:

a) Tots els exercicis que utilitza són funcionals.

b) Les sessions d’entrenament són d’alta intensitat i de curta durada.

c) La programació és creativa i varia constantment.

d) Cada entrenament té un component motivador de superació personal.